Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler:

1 demet pırasa

1/2 havuç

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı pirinç

Hazırlanışı:

Pırasa ve havuçları  yıkayıp temizledikten sonra ince dilimler halinde doğruyoruz. Zeytinyağında soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine önce havuç, daha sonra  pırasayı ekliyoruz. Bir müddet kapağı kapalı olarak kavuruyoruz, daha sonra 1 bardak su ve pirinci ekliyoruz. Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s