Milföy Tatlısı

Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığınişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Hazır aldığımız milföy hamurlarınıikişerli olarak, uçları üst üste gelecek şekilde merdaneyle açarak boylarınıuzatıp, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Kabarmaması için üzerlerini çatalla deliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından alıp sogğumaya bırakıyoruz.

Kreması:
Bir tencereye sütü, unu ve nişastayı koyup sürekli karıştırarak 2-3 dk.pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Milföy hamurunun arasina kremayı sürüp üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s