Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığınişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Hazır aldığımız milföy hamurlarınıikişerli olarak, uçları üst üste gelecek şekilde merdaneyle açarak boylarınıuzatıp, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Kabarmaması için üzerlerini çatalla deliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından alıp sogğumaya bırakıyoruz.
Kreması:
Bir tencereye sütü, unu ve nişastayı koyup sürekli karıştırarak 2-3 dk.pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Milföy hamurunun arasina kremayı sürüp üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun…
Reklamlar