Peynirli Çıtır Börek

Malzemeler:

1 paket üçgen yufka (ortalama 25-30 adet)

Böreklik lor peyniri (iç)

1 kase eritilmiş tereyağı

2 yumurta sarısı (üzeri için)

Çörek otu / Susam (üzeri için)

Hazırlanışı:

İki kat üçgen yufkanın arasına bol tereyağı sürüp, içerisine de bol miktarda peynir koyup sarıyoruz. Sardığımız börekleri soğuk suyun altından geçirip, folyalara sarıp (birbirlerine yapışmamaları için) buzluğa atıyoruz. 1 gece buzlukta beklettiğimiz börekleri çıkarıp, buzları erimeden yumurta aklarını sürüp çörekotu (veya susam) serpiyoruz.  180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika (üzerleri iyice kızarana kadar) pişiriyoruz.

 

Afiyet olsun…

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s