Ayva Tatlısı

Malzemeler:

 5 tane ayva

Yaklaşık 1 su bardağı toz şeker

5 adet karanfil

Servis işin:

 Kaymak

Ceviz içi

 Hazırlanışı:

 Ayvaları soyduktan sonra dörde bölüyoruz ve çekirdek yuvalarını temizliyoruz. Soyduğumuz kabuklardan 4-5 tanesini, çıkan çekirdeklerden bir kısmını (renk vermesi için)ve karanfilleri ayva dilimleriyle birlikte tencereye koyuyoruz. Ayvaları yerleştirdikten sonra üstlerine şekeri serpiyoruz. Hiç su koymadan (kendi kendine sulanır), ayvalar yumuşayıncaya kadar çok kısık ateşte pişiriyoruz. Servis yaparken kaymak ve ceviz ile lezzetlendirebilirsiniz.

 Afiyet Olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s