Ciğer Kavurması

Malzemeler:

Yarım kg kuzu ciğeri

2 büyük domates

4-5 tane biber

1 çay bardağı zeytinyağı

Kekik

Karabiber

Hazırlanışı:

Küçük küçük doğranmış olan ciğerleri bir tencereye koyup çok kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz. Çok kısık ateşte piştiği için ciğer iyice sulanır. Piştiğine emin olduktan sonra kapağını açıp yüksek ateşte suyunu çekene kadar bekliyoruz. Ciğerler cızırdamaya başlayınca baharatlarıyla zeytinyağını ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. Isıya dayanıklı bir kaba (biz sac tercih ettik) aktarıp üzerine doğradığımız domates ve biberleri koyup büyük bir kapakla kapatıyoruz. Çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar 5 dakika daha pişiriyoruz.

Afiyet Olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s