Kuru Biber Kızartması

Malzemeler:

2 avuç kurutulmuş biber

1 su bardağı yoğurt (tercihen süzme yoğurt)

1 çay bardağından az zeytinyağı

Hazırlanışı:

Yaz mevsiminde kurutulup kış için hazırlanan biberlerden alıp bol suda haşlıyoruz. Eğer biberler acıysa haşlama suyunu döküp biberlerı tekrar soğuk su dolu kabın içerisinde bekletiyoruz. 1 saat kadar beklettikten sonra süzgeç yardımıyla suyunu iyice süzüyoruz. Tavaya koyduğumuz yağ ısındıktan sonra biberlerı koyup arada bir karıştırarak 5 dakika kadar orta ateşte kızartıyoruz. Tercih ettiğiniz yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s