Perişan Kurabiye

Malzemeler:

250 gr. tereyağ (eritilmiş)

2 yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı tozşeker

1 çorba kaşığı tarçın

4 su bardağı un

1/2 su bardağı kuru üzüm

1 paket kabartma tozu

1/2 su bardağı kuru incir

(Arzuya göre kırılmış fındık ve/ya ceviz ilave edilebilir)

Yapılışı:

Bütün malzemeleri derin karıştırma kabımızda karıştırıyoruz. Şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize (veya yağlanmış fırın tepsisine) diziyoruz. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

 

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s