Güveçte Patatesli Et

Malzemeler:

1 kg kuşbaşı et

2 patates

3 domates

5 yeşil biber

Karabiber

Salça

Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Etleri yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede pişiriyoruz.Patatesleride küp küp doğrayıp kızartıyoruz.Yarım çay bardağı zeytinyağı koyduğumuz kapta, doğradığımız domates ve biberleri yumuşayıncaya kadar pişirip,geniş bir kapta kızarttığımız patates ve pişirdiğimiz etlerle karıştırıyoruz..Kişi sayısına göre fırına dayanıklı kaplara paylaştırıyoruz.Yemeğin fırında pişerken kurumaması için,1 kaşık salçayı 1 su bardağı et suyunda ezip  biraz karabiberle tatlandırarak kaplara kaşıkla bölüştürüyoruz.200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s