Fındıkzade

Melis’e bu güzel mi güzel, hafif mi hafif tatlısı için çok teşekkür ediyoruz..

Malzemeler:
Tabanı için:
4 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 bardak galeta unu
1 bardak fındık (ince çekilmiş)
1 bardak hindistan cevizi
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Galeta unu ve kabartma tozu hariç herşeyini karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta galeta unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırıp ana karışımımıza ilave ediyoruz. Çırpıyoruz. Büyük dikdörtgen borcama el yordamıyla yayıyoruz. (biraz koyu bir kıvamı oluyor)

Şerbeti için:
Yarım bardak şekere 1,5 bardak suyu ilave edip şeker eriyene kadar bekliyoruz. Kaynamasını beklemiyoruz, ıılık olacak. Kekin üzerine şerbeti döküyouruz. (ikisi de ılık olacak)

Tavuk göğsü için:
Yarım bardak şeker
1 bardak un
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp, pişiriyoruz. Ilıyınca bir paket krem şantiyle birlikte çırpıyoruz. Fındıkzadenin üzerine döküp bir spatula yardımıyla düzeltiyoruz. Üzerini çekilmiş fındıkla kaplıyoruz.

Afiyet olsun…

20120203-042031.jpg

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s