Tarçınlı Üzümlü Kek

Kek yapmayı ve yemeği uzun zamandır seviyorum ama özellikle oğlum doğduktan sonra malzeme konusunda daha hassas davranmaya başladım, içine koyduklarımın doğallığı ve besleyiciliği benim için ön planda olmaya başladı. Bu kek tarifide öyle ortaya çıkan tariflerden biri, kek canavarı oğluma besleyici ve lezzetli..

Malzemeler:

1 su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
0.5 su bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

2 yumurta ile 1 su bardağı şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz. Üzerine 2 su bardağı un, 2 su bardağı süt , 0.5 su bardağı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışım hafif cıvık ( çok katı olmaması lazım) bir hale geldiğinde 1 su bardağı kuru üzüm ve 2 tatlı kaşığı tarçınıda ekleyip karışıma yediriyoruz. Önceden yağladığımız (veya ben silikon kek kalıbı kullanıyorum, yağlamaya gerek kalmıyor) kek kalıbına karışımımızı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içi ve dışı iyice pişene kadar bekliyoruz.

*Arzu edenler içerisine fındık veya ceviz parçalarıda ilave edebilir.

Afiyet olsun…

20130516-102806.jpg

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s