Açma

Normalde hamur işleriyle pek aram yoktur ama sıcak olarak fırından çıkan ve peynir ile muhteşem bir ikili olan bu kepekli açmaya ‘hayır’ demekte zorlandım doğrusu..

Malzemeler:

3 su bardağı tam buğday unu

1 paket yaş maya (20 gr.)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

2 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için:

2 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Derin kabımızın içine yaş mayayı ve ılık suyu ekleyip, karıştırıp 5 dakika kadar bekletiyoruz. Üzerine tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak tam buğday unumuzu döküp iyice yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvam elde ettikten sonra, hamurumuzu 15 dakika kadar bekletiyoruz. Dinlenen hamurumuzdan küçük parçalar şekil verip (örneğin simit şeklini verebilirsiniz) yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Açmalarımızın üzerine yumurta sarılarını sürdükten sonra 200 derecedeki fırında pişirip sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun…

20130516-103407.jpg

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s