Kaz Eti

Vejetaryan ama Karslı bir ailenin gelini olunca bu meşhur Kaz etinin tadına hiç bakmadım ama gerek aile içinde gerekse dışardan duyduklarıma göre çok lezzetli ve besleyici imiş.

İstanbul’da restoranlarda Kaz eti servisi yapılmıyor. Bazı kasaplar Kars’tan özel olarak getirtip satabiliyor. Bizim Kazlarda Karstan geldiler, organik denilen cinsten hepside, doğal ortamında, yeşillik yiyerek büyümüş olanlardan..

Çeşitli şekillerde yapılabilen Kaz eti’ni biz sadece haşladık..

Malzemeler:

1 kurutulmuş Kaz eti

2 litre su

Hazırlanışı:

Önce kaz üzerinde bulunan artıklar temizlenip, kuyruk üzerinde bulunan yağ kesecikleri kesiyoruz. Ardından kaz uzunlamasına ortadan ikiye bölüp ve iki parçada bir güzel yıkıyoruz. Kaz üzerinde tuzun giderilmesi için kaynayan suyun içine kaz parçalarını ilave edip 1-2 dakika suyun içinden tuttuktan sonra çıkarıp bu parçaları tekrar yıkıyoruz. Tenceredeki suyu kullanmayıp, döküyoruz. Daha sonra tekrar tencerenin içine su doldurup kaz etlerine içine atıp normal bir ısıda kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın ısısını düşürüyoruz. (Kaz eti ortalama 2.5 saat süre tencerede haşlanmış oluyor)Sıcak olarak servis yapıyoruz.

*Haşlarken ekstra tuz eklenirse fazla tuzlu olabilir.

Afiyet olsun…

Image (1)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s