Közleme Karnıyarık

Malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)

2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)

200 gr. kıyma

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış)

bir tutam maydanoz

karabiber

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

Sunum için

1 adet çarliston biber

4 adet çeri domates

Hazırlanışı:

Patlıcanların saplarını kısaltın ve közleyin. Közlediğiniz patlıcanlrı bir kabın içine alın üzerini streç ile hava almayacak bir şekilde kapatın. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye ilave edin. Biraz tuz ekleyip soteleyin. Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanlara ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Karabiberini ekleyerek tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. Közlediğiniz patlıcanların strecini açın ve kabuklarını dikkatlice soyun. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın. Attığınız çiziği maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Çarliston biberi ve domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine alın. 1 su bardağı et suyunu salça ile karıştırın. Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak  olarak servis yapın.

Afiyet olsun..

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s