Tahinli hafif kek

Açıkcası tahin ile aram çok yoktur ama internette dolaşırken tarifi görünce, son haftasına girdiğimiz okul döneminde yoğun iş temposundan bunalan arkadaşlarım için denemek istedim..

collage_0 (2)Malzemeler:

2 yumurta

1 bardak şeker

1.5 su bardağı süt

Bir fincan sıvıyağ

Bir bardak yoğurt

Bir bardak fındık

6 kaşık tahin

1 paket kabartma tozu

Üç bardak un

İki yemek kaşığı tahin (üstüne)

İki kaşık pudra şekeri (üstüne)

Hazırlanışı:

Önce şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Daha sonra bütün malzemeleri kabımızın içine ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışımımızı yağladığımız kek kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında içi pişinceyede dek tutuyoruz. Fırından çıkardığımızda sıcak iken tahin ve pudra şekeri ile kekimize sos yapıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s