Peynir Tatlısı

Şerbetli tatlı ile arası olmayan benim Ramazan misafirlerim için hazırladığım Kemalpaşa olarak bildiğim tatlı..

IMG_20140703_155329

Malzemeler:

250 gram tuzsuz beyaz peynir,

3 yumurta,

2 su bardağı un,

1 kahve fincanı zeytinyağı,

1 limonun rendelenmiş kabukları,

1 çay kaşığı karbonat,

1 çay kaşığı limon suyu,

4 su bardağı toz şeker,

5 su bardağı su.

Hazırlanışı:

Peyniri geniş bir kaba rendeliyoruz. Üzerine yumurta, yağ, limon kabukları, un, ve limon suyunda eritilmiş karbonat koyup, yoğurarak yumuşak bir hamur yapıyoruz. Bu hamurdan top şeklinde parçalar alıp, yuvarlayıp, üzerine hafifçe basrıtıyoruz. Hamurların hepsini yaptıktan sonra toplarımızı tepsiye diziyoruz. 150-155 derecelik fırında toplarımız hafif pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.

Şurup için;

Bir tencereye 1 lt. su ve 1 kg’dan biraz az toz şeker koyup, kaynatıyoruz. İyice kaynayıp, şurup kıvamına gelince, fırından tatlılarımızı çıkarıp üzerine şurup döküyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz..

Afyet olsun..

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s