Vişneli CheeseCake

Bu aralar iyice Cheesecake yapmaya sardım farkındayım. Geçen gün yaptığım cheesecake’in krema kısmı biraz cıvıktı. Yumurta’lı başka bir tarif öğrendim. Hem onu denemek için hemde iftara gelecek küçük misafirimiz Cheesecake’i çok sevdiği için girdim mutfağa..

aviary_1404897292116

Malzemeler:

Tabanı için;
2 paket Eti Burçak
1 paket tereyağı

Krema için;

1 adet yumurta
1 paket sıvı krema
1 şu bardağı toz şeker
2 paket (toplamda 500gr) labne peynir
1 yemek kaşığı limon suyu

1 paket vişneli jöle

Süslemek için vişneler

Hazırlanışı:

Taban için eti burçakları  ufacık hale gelicek şekilde ufalıyoruz. 1 paket tereyağınıda sıvı kıvama gelene kadar eritiyoruz. İkisini iyice karıştırıyoruz. Kelepçeli cheesecake kalıbımızın dibine karıştırdığımız biskuvileri sıkıştırarak yerleştiriyoruz. Kremayı yaparken taban’ı buzluk kısmında 15-20 dk. lık dinlenmeye alıyoruz.

Krema için bütün malzemelerimizi bir kaba alıp, iyice karıştırıyoruz. Krema kıvamındaki karışımı dinlendirdiğimiz tabanının üzerine eşit miktarda döküyoruz.

Krema ve tabanı bir gece buzlukta bekletiyoruz. (Eğer aceleniz var ise 4-5 saatlik beklemede yeterli olabilir, ama 1 gece beklerse daha iyi tabi) Ertesi gün krema ve tabanın üzerine hazırlağımız jöle’yi güzelce döküyoruz. Jöle dolapta donduktan sonra vişne  ile süsleyip soğuk olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun….

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s