Frambuazlı Güllaç

Ramazan’ın son gününde Ramazan’a yakışır bir tatlı ile veda edelim istiyorum.. Aslında vericeğim tarif klasik bir Güllaç tarifi ama üzerindeki ekşimsi sos ile buluşunca hele bir dr o badem’lerin kıtırlığı eklenince.. Müthiş hafif bir tatlı çıkıyor karşımıza.. Böyle orjinal tarifler konusunda usta olan teyzeme sevgiler..

aviary_1406453740030

 

Malzemeler:

10 yaprak güllaç

1.5 lt. süt

1.5 su bardağı toz şeker

Çekilmiş badem

1 kase frambuaz

Hazırlanışı:

Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim.En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Biz üzerine taze frambuazları ezip, sos kıvamına getirdikten sonra biraz frambuaz sosu biraz badem ile servis yaptık.. Mükemmeldi..

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s