Şehriyeli Tavuklu Pilav

Yine arkadaşımın Melis’in tariflerinden…

Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı şehriye
9-10 adet kornişon turşu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
2-3 dal taze soğan

Yapılışı:
1 adet tavuk göğüsünü haşlıyoruz. haşladığımız suyu dökmüyourz, pilavımızı yaparken kullabnacağız. Tavukları ince ince didiyoruz.

1 bardak şehriyeyi yağda kavuruyoruz. Pembeleşince altını kapatıyoruz çünkü altını kapattıktan sonra da kendi sıcağıyla bir süre kızarmaya devam ediyor. Soğuduktan sonra 1’e 2 ölçüsünde (1 bardak şehriyeye 2 bardak su) suyu şehriyenin üzerine ilave ediyrouz. (tercihen tavuk veya et suyu). Tavuğumuzu ilave edip, tuzunu ekliyoruz. Kaynadıktan sonra altını ksııyoruz. Pişince altını kapatıp bir süre demlenmeye bırakıyoruz. Ilınınca şehriyeler birbirine yapışmadan içine küçük küçük doğranmış kornişon turşumuzu, taze soğanımızı, maydonoz ve dereotunu katıp karıştırıyoruz.

Afiyet olsun…

20120203-034444.jpg

1 thoughts on “Şehriyeli Tavuklu Pilav

Yorum bırakın